Ľahko-ťažký paradox

Ľahko-ťažký paradox

Rozmýšľali ste niekedy prečo je na svete veľa futbalistov, ale málo neurochirurgov? Alebo prečo vo fabrike pri páse driete ako kôň a programátor sedí v tepľúčku domova pri kávičke a má plat lepší ako “operátor výroby” (čo je iba honosnejší názov pre prácu pri výrobnom páse)?

Platí tu tzv. ľahko-ťažký paradox. Futbalistov je veľa, pretože je jednoduché hrať futbal. Pre futbal stačí lopta alebo kus handry a môžete začať. Ak sa chcete živiť ako neurochirurg, chce to roky štúdia.

Podobne pri pásovej výrobe. Operátor výroby (skôr by som to ale nazval otrok pri páse) je ľahšie nahraditeľný ako programátor a preto je zamestnávateľ ochotný platiť lepšie programátorom ako operátorom výroby.

O pozíciu operátora výroby sa uchádza veľa ľudí. Pomaly každý si na to trúfne. Ale o pozíciu programátora sa uchádza menej ľudí ako je voľných pracovných miest. Programátori sa ťažko zháňajú a to tlačí platy hore. Keby bol programátorov nadbytok, išli by ich platy ihneď dole. 

A to je Vaša výhody. Využijte to vo svoj prospech.

Je programovanie ťažké?

Mnoho ľudí si myslí, že programovanie je ťažké. Myslia si to preto, lebo to nikdy neskúsili. Kto to neskúsi, nedozvie sa nikdy, či je programovanie ťažké alebo ľahké.

Ak by ste sa nikdy nepokúsili bicyklovať, naučili by ste sa to? Ak by ste sa nikdy nepokúsili plávať, naučili by ste sa to?

Či ide o bicyklovanie, plávanie alebo programovanie, naučí sa to iba ten, kto to skúsi a vydrží.

Za mňa musím povedať, že normálny logicky uvažujúci človek to zvládne bez najmenších problémov. Som v tejto branži už roky a denno denne sa stretávam s prácou mnohých programátorov.

Čo teda rozhoduje o tom, či sa stanete programátorom alebo nie? Ak by Vás aj programovanie nie veľmi bavilo, ale radi by ste našli iný flek v softvérovej firme, čo k tomu treba?

Odpoveď je veľmi jednoduchá. Platí ľahko-ťažký paradox. Ak to zoberiete z tej ľahkej strany mince a nič nové sa neaučíte, ťažko získate novú lepšie platenú prácu.

Stačia iba dve veci na to, aby ste to dokázali.

2 kroky k lepšiemu zamestnaniu

1. musíte začať 
Ale to nie je až tak ťažké, predsavzatia a pokusy o nové štarty vidíme všade okolo nás.

2. musíte vydržať 
To čo začnete, musíte dotiahnuť do konca. A to už je tá ťažšia úloha, na ktorej mnohí zlyhajú. To je hlavný rozdiel medzi úspešnými a tými ostatnými.

A čo Vy? Ste iba ďaľší „predsavzatiar“, ktorý len tára, ale nevie vydržať alebo to tentoraz dotiahnete do konca?

Je to iba o Vás. 


Tak začnite a vydržte >>



7 IT pascí
Ako nenaletieť na rozprávky tvorcom webov a markeťákom, ktorými Vás oberajú o peniaze?